Tijd & Locatie

 

Wat

12.10

Douchelokaal

Een kijkje in de keuken bij preventie en schadebehandeling van a.s.r. Hoe acteert a.s.r. aan de voor- en achterzijde?

Bert Gruben en Erik Heijkamp zullen een aantal impactvolle gebeurtenissen de revue laten passeren. Vanuit het oogpunt van preventie zullen er tips gegeven worden om juist schade te voorkomen. En vanuit de schadepraktijk zal er stil gestaan worden bij duurzame schade-oplossingen. 

Door:

Bert Gruben & Erik Heijkamp 
 

Mede mogelijk gemaakt door: a.s.r.

12.10 uur 

Postkamer 

We are all in this together – het belang van stakeholder engagement in sustainability

Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker onderdeel van de bedrijfsvoering in de verzekeringsbranche. Het is allang geen nice to have meer, het is overduidelijk een noodzaak. Soms is de intrinsieke motivatie nog ver te zoeken, maar de overheid stimuleert ons o.a. als branche. Daarnaast heb je natuurlijk de Eerlijke Verzekeringswijzer en de Vereniging van Beleggers in Duurzame Ondernemingen (VBDO), die de consument wijzen op de duurzaamheid van je organisatie.

De diverse stakeholders vragen om steeds een duurzamere aanpak. Wat is nu het belang om deze belanghebbenden te betrekken bij je duurzaamheidsplannen? Hoe kun je als verzekeringsmaatschappij duurzaamheid écht goed van de grond krijgen? Het begint allemaal bij het betrekken van je stakeholders.

In deze sessie bespreken de oprichters van The Green Course waarom ook voor onze branche duurzaamheid zo belangrijk is en waarom het zo van belang is om klanten en medewerkers te betrekken daarbij. Daarnaast bespreken we ook vooral hoe je dat kunt doen. En zo kom je uiteindelijk als écht duurzame verzekeraar uit de bus.   Want alleen ga je snel, maar samen kom je verder.  

Door:

Ramona Davidson & Sanne Vincenten (The Green Course)
 

Mede mogelijk gemaakt door: AM

13.10 uur 

Meelzolder

De Rekensom van Verduurzaming

Met de snel stijgende gasprijzen is het rendabeler dan ooit om de woning te verduurzamen. Maar wat kost het uw klant en hoe snel verdien je dit terug? We vroegen het Suzanne Hoogers van Milieu Centraal en maakten samen met haar voor u de rekensom.  

Door:

Suzanne Hoogers (Communicatieadviseur Milieu Centraal) & Paul Nijssen (commercieel manager a.s.r. hypotheken)
 

Mede mogelijk gemaakt door: a.s.r.

13.10 uur 

Kalvermelk
2C

PSD2 de praktijk: een case study van TJIP,
the platformengineers.

PSD2 ook bekend als Open Banking, is vandaag de dag een feit. Invers, fintech enabler, is de pionier en marktleider in de Benelux. Het gebruikt PSD2 om informatie van bankrekeningen op te halen en deze vervolgens met de hoogste nauwkeurigheid te verrijken; de basis voor financiële analyses. PSD2 maakt innovatie mogelijk, maar wat, hoe en waarom moeten we innoveren? TJIP, the platform engineers werkt al sinds 2019 met Invers en vertelt over de mogelijkheden die er zijn en straks volgen. Zij geven ook een demo van hun oplossing. 

Door:

Bart den Hollander (CEO/Founder Invers) & Maarten de Jonge (Marketing Lead TJIP)
 

Mede mogelijk gemaakt door: Invers

13.30 uur 

Douche
lokaal

Duurzame inzetbaarheid & werkgeluk 

Merk jij ook dat werkgevers zoekende zijn wat ze moeten verstaan onder duurzame inzetbaarheid? Of dat ze zoeken naar hun rol als werkgever hierin? Misschien herken je ook dat werkgevers zich soms overvallen voelen door een tegenvallend ziekteverzuim? En zich afvragen hoe ze naar de toekomst toe de inzetbaarheid positief kunnen beïnvloeden? In deze sessie neemt Frank jou op inspirerende en praktische wijze mee in de wereld van duurzame inzetbaarheid en werkgeluk.

Hij geeft betekenis aan deze begrippen en neemt je mee in de achtergrond en het belang hiervan voor werkend Nederland. Frank staat ook stil bij de praktijk en de wijze hoe Nationale-Nederlanden samen met jouw als adviseur haar klanten (werkgevers) hierin bijstaat. Zo werken we samen aan een vitaal en veerkrachtig Nederland.  

Door:

Frank Brinkmans (Regisseur Duurzame Inzetbaarheid bij Nationale-Nederlanden)


Mede mogelijk gemaakt door: Nationale - Nederlanden 

13.30 uur 

Kalvermelk
2A

Amplitie & preventie: dé return-on-investment
voor het MKB 

De arbeidsmarkt wordt steeds krapper en het vinden van gemotiveerde mensen steeds moeilijker. Ook het vasthouden van goede medewerkers is een uitdaging voor veel werkgevers; uitstroom van een goede medewerker kost al snel een jaarsalaris aan verschillende kosten. Moet jij als adviseur in je gesprekken gaan inzetten op betere inzetbaarheid en het voorkomen van verzuim? Veel verzuim heeft te maken met minder betrokkenheid en vitaliteit.
Amplitie en preventie zijn daarom de nieuwe toverwoorden binnen het domein van duurzame inzetbaarheid. De doelstellingen van deze twee onderwerpen zijn gelukkig nét zo concreet te maken als ziekteverzuim. Er is genoeg bewijs voor een positieve opbrengst van amplitie en preventie: € 1,-  levert € 4,- winst op. Door hogere bevlogenheid, lager verzuim, hogere productiviteit, betere klantbeleving, enzovoort: de 7 sleutels van Inzetbaarheid.

Paul ter Wal neemt jou mee in de wondere wereld van amplitie & preventie en reikt de eerste kaders aan die jij mee kunt nemen in jouw advies aan de werkgever.  

Door:

Paul ter Wal (Evenwichtskunstenaar en Gezondheidsarchitect) 

Mede mogelijk gemaakt door: Nedasco 

13.50 uur 

Kalvermelk
2B

 

To buy or not to buy: You need to know how humans (actually) make decisions, if you want to sell insurance digitally 

We all know that insurance customers only care about the price… Or do we? If we want to sell insurance in the only scalable and cost-efficient way there is, we need to understand humans’ ‘buyology’ and how they make decisions."

Door:

Simon Bentholm (Chief Customer Officer at Penni.io) 

Mede mogelijk gemaakt door: Penni

14.10 uur 

Postkamer

Are you ready to move?

In deze sessie staan het belang van Duurzame Inzetbaarheid en de rol van blijven leren centraal. Waarom is dit zo belangrijk en hoe kan je dit als adviseur meenemen in je advies? Wat heb je hiervoor nodig en hoe kunnen wij je hiermee helpen?  

Door:

Joost Keizer  (Specialist Inkomen Collectief, a.s.r. Inkomen en Zorg) & Anja Wiersma (Manager D.I. diensten, a.s.r. re-integratie en diensten)
 

Mede mogelijk gemaakt door: a.s.r.

14.30 uur 

Meelzolder

Goederen in beweging 

Industrie, handel & logistiek: een belangrijke doelgroep. Binnen de transportsector zijn niet alleen de vervoerde goederen maar is ook het risicolandschap volop in beweging. Welke actuele risico’s lopen partijen? Wie is waarvoor verantwoordelijk? En wie is misschien wel aansprakelijk? Tijdens onze sessie zullen we op zoek gaan naar de antwoorden en je meenemen in de wereld van transport en verzekeringen.  

Door:

Paul Littooij (Marine Manager Benelux)
 

Mede mogelijk gemaakt door: Chubb 

14.30 uur 

Kalvermelk
2C

Wie wint er van de consolidatie in de
intermediaire markt?

Voor de intermediaire markt geldt de laatste maanden een ware consolidatiegolf. AM: staat er vol mee. Het ene intermediairbedrijf neemt het andere over; om vervolgens ook weer zelf overgenomen te worden.

De Federatie van Assurantieclubs spreekt hierover – ieder vanuit zijn eigen invalshoek – met drie gasten. Vragen die aan bod komen zijn:
• Wat is de reden van de overnamegolf? En waar eindigt het?
• Welke effecten zijn er op korte en middellange termijn te verwachten?
• Is het einde van het traditionele assurantieadviseurskantoor nabij?
• Gaat de focus op aandeelhouderswaarde niet ten koste van het klantbelang?
• En is deze ontwikkeling goed of slecht voor de klant?

Geïnteresseerd en (bijna) lid van één van de assurantieclubs die aangesloten zijn bij de Federatie? Dan zien we je graag op de AMdag.

Dit zijn de Federatie-assurantieclubs: Assurantie Club Zeeland (ACZ), EFD Noord, FDG (Vereniging voor Financiële Dienstverleners Gelderland), FDON (Vereniging voor Financieel Dienstverleners Oost-Nederland), FiDiB (vereniging voor Financiële Dienstverleners Brabant), FiDiZ (Vereniging van Financiële Dienstverleners Zwolle en Omstreken), GSFD (Gooische Sociëteit Financiële Dienstverlening), LAC Zuid Vereniging van financiële dienstverleners en VPV Rotterdam.  

Door:

Als gastheer ontvangt Bert Sonneveld, voorzitter van de Federatie van Assurantieclubs:
Rudy van Leeuwen, Manager Toezicht Verzekeren & Pensioenen, Autoriteit Financiële Markten (AFM)
Björn Bierhaalder, Eigenaar MCH Consultancy | Make Change Happen
Henri Veldsink, Algemeen Directeur Veldsink Groep

14.50 uur 

Kalvermelk
2B

Bijpraten over samenwerkingsplatform Podium

Tijdens de week van AM vorig jaar is Podium digitaal geïntroduceerd als nieuw online samenwerkingsplatform.
Inmiddels zijn we alweer een aantal maanden ‘live’ en maken adviseurs actief gebruik van Podium. In deze sessie neemt Isabelle de Vries u mee in de visie op Podium, waar we nu staan met Podium en de toekomstige ontwikkelingen & planning van Podium. In de digitale transformatie van intermediairs en verzekeraars wordt het steeds belangrijker om ook digitaal met elkaar verbonden te zijn. 
Door snel met de adviseur de juiste informatie uit wisselen stellen wij hem in staat om zijn klant zo goed mogelijk te kunnen helpen. Met Podium houdt de adviseur meer tijd over voor advies.

Door:

Isabelle de Vries (Manager commerciële binnendienst bij Averó Achmea)

Mede mogelijk gemaakt door: Avéro Achmea

14.50 uur

Douchelokaal

Hybride werken: hoe houd jij de zaak in beweging?

Hybride werken is het nieuwe normaal geworden. Niet meer allemaal vanuit kantoor werken, maar een flexibele invulling van je werktijd waarin jij en je medewerkers de tijd op kantoor en op afstand verdelen. Ideaal zou je zeggen. Geen reistijd, meer vrijheid en een verhoogde productiviteit. Maar ieder voordeel heeft ook nadelen.

In deze sessie staan we stil bij de vraag: hoe blijf je fit en vitaal in een hybride werkomgeving? Op basis van de laatste inzichten door experts in hybride werken doe je kennis en kunde op over:

  • Je werkplek
  • Ontspanning
  • Omgaan met stress
  • Slapen
  • Gezond bewegen

We doen dat op een manier die écht beklijft en aanzet tot verandering. Zodat je na deze inspirerende sessie met nieuwe energie de hybride toekomst instapt. En jouw medewerkers met jou. 

Door:

Marjolein Goudriaan (preventiecoördinator bij Movir) & Martine Jansen (trainer en personal coach bij HC Health, het vitaliteitsbureau van Nederland)

Mede mogelijk gemaakt door: Movir

 15.10 uur 

Kalvermelk 2A

Ontdek wat kan, krijg een plan

We geven geld uit aan allerlei dingen, maar onze mooie dromen lijken vaak financieel onhaalbaar. Bovendien moeten we steeds vaker zelf financiële keuzes maken. Het online platform ‘Ik denk vooruit’ van a.s.r. helpt mensen met inspiratie, inzicht en oplossingen. Na deze expertsessie weet jij hoe je ‘Ik denk vooruit’ kunt inzetten om jouw klanten financieel fit te maken. 

Door:

'Ik denk vooruit'
Ryanne Senden & Wilmar Zomer

Mede mogelijk gemaakt door: a.s.r.

15.10 uur 

Postkamer

Welke marktontwikkelingen ziet BHB Dullemond en wat betekent dit voor de assurantiemarkt?

BHB Dullemond heeft recent haar overnamemonitor over de tweede helft van 2021 gepubliceerd. Welke marktontwikkelingen ziet BHB Dullemond en wat betekent dit voor de assurantiemarkt?

Elk half jaar brengt BHB Dullemond een toonaangevend onderzoek uit naar fusie- en overname activiteit in de assurantiemarkt waarin inzicht wordt gegeven op basis van cijfers en trends. Henny Kloppenburg en Jorg Quapp zullen de belangrijkste uitkomsten van dit onderzoek presenteren. Ook zullen Henny en Jorg uitgebreid stilstaan wat de huidige marktdynamiek zou kunnen betekenen voor de verschillende typen spelers in de markt. En tot slot wordt er een doorkijk gegeven naar de verwachtingen voor 2022 en verder.  

Door:
Henny Kloppenburg en Jorg Quapp

Mede mogelijk gemaakt door: BHB Dullemond

15.20 uur 

Kalvermelk
2B

Advies bij geldzorgen 

Tijdens de corona crisis hebben veel mkb’ers en zzp’ers hun spaargeld moeten aanspreken en soms zelfs een flinke schuld opgebouwd. Dit ondanks de steun van de overheid. Door zo vroeg mogelijk hulp te bieden, kan voorkomen worden dat eventuele geldproblemen groter worden. Adviseurs kunnen een betekenisvolle rol spelen doordat zij problemen al vroeg signaleren. En door het persoonlijke contact kan een adviseur een ondernemer helpen om zo snel mogelijk de juiste keuzes te maken voor de ondernemer en voor zijn of haar bedrijf. Ook hierbij is de waarde van advies groot. Zeker nú.

Na deze sessie weten adviseurs hoe ze klanten kunnen helpen als er sprake is van geldzorgen, en welke gespecialiseerde hulp er is voor ondernemers.  

Door:

Ralph van Dam (Business Partner Ondernemerschap bij Achmea en ervaringsdeskundige bij ondernemen met tegenwind)
 

Mede mogelijk gemaakt door: Avéro Achmea

Terug naar de volledige line-up >>>