Sprekers

Björn Kuipers

Björn Kuipers

Björn Kuipers is veruit de bekendste scheidsrechter van Nederland. Zowel nationaal als internationaal heeft hij een enorm gewaardeerde carrière opgebouwd. Naast zijn werkzaamheden als arbiter is hij actief als zeer inspirerende spreker en ondernemer. In 2016 werd zijn Jumbo supermarkt tot beste van Nederland gekozen.

 
Frederieke Hegger

Frederieke Hegger

Frederieke Hegger is financieel journalist en werkzaam als redacteur en presentatrice bij RTL Z. Daarnaast is de auteur het boek De Geldrevolutie. Ze houdt zich onder andere bezig met de economie van de toekomst, duurzaamheid en innovatie.

 
Harry Langevoort LinkedIn

Harry Langevoort

Harry Langevoort werkt al 21 jaar bij IBM Nederland en is sinds 2008 senior managing consultant. Hij is werkzaam in het Cognitieve Solutions Team en houdt zich fulltime bezig met Watson-implementaties bij verzekeraars. Hij is altijd werkzaam geweest op het snijpunt van bedrijfstransformaties en data, primair voor de bancaire- en verzekeringssector. Vanuit die rol is hij de laatste jaren o.a. betrokken bij de opzet van nieuwe verdienmodellen bij verzekeraars en het digitaliseren en robotiseren van processen, waarbij nieuwe technologieën zoals IBM Watson worden ingezet.

 
Henk-Jan Boersma

Henk-Jan Boersma

Na zijn studie overheidsmanagement komt Henk-Jan al snel terecht in de wereld van financieel advies. Na eerst als adviseur gewerkt te hebben, legt hij zich toe op het verbeteren van het financieel advies en adviesvaardigheden. In die tijd ontwikkelt hij ook zijn uitgesproken visie op het adviesvak en raakt hij er steeds meer van overtuigd dat klanten persoonlijke ondersteuning bij financiële zaken op prijs stellen. Vanuit de stelling dat testamentadvies niet ingewikkeld is en integraal onderdeel hoort te zijn van elk kwalitatief goed financieel advies startte hij drie jaar geleden als ondernemer met Erfrechtplan.

 
Ingrid de Graaf

Ingrid de Graaf

Ingrid de Graaf is sinds 2017 directielid van Aegon Nederland en verantwoordelijk voor het particuliere bedrijf. Daarvoor werkte ze zeventien jaar lang bij Delta Lloyd, laatstelijk als lid van de Raad van Bestuur. Ze werd vorig jaar uitverkozen tot Topvrouw van het jaar 2017. De Graaf heeft diversiteit en duurzaamheid hoog op de agenda staan en wil daar stappen in maken.

 
Jan van Setten

Jan van Setten

Jan van Setten is auteur en veelgevraagd spreker en expert in gedragsverandering, klantgerichtheid en (persoonlijk) leiderschap. Hij heeft een groot impact als spreker door zijn aangenaam confronterende stijl met humor en energie. Publiek zit gegarandeerd op het puntje van hun stoel. Niemand gaat de zaal uit zonder een nieuw inzicht of idee, en concrete actie. Kortom, presentaties met impact en een Komma. Zijn motto: “Het leven is verwarrend eenvoudig!”.

 
John Timmermans

John Timmermans

John is Specialist Collectieve Pensioenen bij a.s.r. Hij is al vele jaren werkzaam op het terrein van Pensioenen. Hij deelt vooral kennis met adviseurs, accountants, werkgevers en werknemers in de vorm van workshops en informatiegesprekken.

 
Jos Heuvelman

Jos Heuvelman

Jos Heuvelman is per 1 september 2018 bestuurslid van de AFM. Binnen het bestuur is hij verantwoordelijk voor het toezicht van de AFM op de retailmarkt. De retailmarkt omvat lenen, sparen, beleggen, verzekeren en pensioenen. Heuvelman is 32 jaar werkzaam geweest bij DNB als centrale bankier en als toezichthouder op de financiële sector. Voor zijn benoeming bij de AFM was Heuvelman divisiedirecteur Toezicht Europese Banken. Binnen het Single Supervisory Mechanism hield zijn afdeling dagelijks toezicht op de zes grote Nederlandse banken. Heuvelmans heeft bij DNB gewerkt in diverse managementfuncties voor verschillende toezichtdivisies, op zowel nationaal als internationaal niveau. In deze functies heeft hij zich onder andere bezig gehouden met verzekeraars, pensioenfondsen, investeringsmaatschappijen en vermogensbeheerders. Heuvelman studeerde econometrie in Groningen, economie in Amsterdam en behaalde een master financieel risicomanagement aan de NYU Stern School of Business.

 
Jouri Onderdijk

Jouri Onderdijk

Na bedrijfskunde en Business Information Management op de Erasmus Universiteit is Jouri sinds 2010 werkzaam bij Faster Forward als business consultant. In die rol is hij verantwoordelijk voor de implementatie van Elements bij klanten. Daarnaast geeft hij trainingen, helpt hij bij complexe problemen waar klanten tegenaan lopen. Hij is nauw betrokken bij het verder ontwikkelen van Faster Forward Elements. Het is een uitdaging om elke dag samen met klanten, leveranciers en medewerkers het werkproces efficiënter te maken en daarvoor nieuwe functionaliteiten te introduceren in onze software. De markt van de financiële dienstverlening is continu aan verandering onderhevig en daar proberen zowel Faster Forward als bedrijf maar ook Jouri als business consultant zo goed mogelijk op in te spelen.

 
Kim Spinder

Kim Spinder

Kim Spinder kan het beste omschreven worden als innovator en piraat. Ze helpt organisaties met nieuwe manieren van samenwerken en vernieuwen. Niet door het schrijven van plannen van aanpak, maar door samen in de praktijk te testen wat werkt en wat echt past bij de organisatie en haar medewerkers.

 
Leo Brunt

Leo Brunt

Leo werkt als Manager Trainers & Examens bij Lindenhaeghe. In deze functie is Leo verantwoordelijk voor de ontwikkeling en groei van mensen. Hij verzorgt vaardigheidstrainingen, permanente educaties, masterclasses, maatwerktrainingen en permanent actueel. Daarnaast coacht Leo binnen Lindenhaeghe de (Certified) Professional Trainers en Freelance Trainers inzake vakinhoud en wijze van presentatie. Leo is 15 jaar lang Mede-eigenaar/adviseur geweest van De Hypotheekshop in Huizen, Bussum en Soest.

 
Lisette Niemeijer-Denisse RCDI®  RVI®  EBP

Lisette Niemeijer-Denisse RCDI® RVI® EBP

Lisette is Specialist Inkomen Collectief Amersfoortse. Ze is al vele jaren werkzaam op het terrein van sociale zekerheid en collectieve inkomensoplossingen. Zij deelt vooral kennis met adviseurs, accountants, werkgevers en werknemers in de vorm van trainingen, workshops, masterclasses, opleidingen en informatiegesprekken.

 
Maarten van der Weijden

Maarten van der Weijden

Maarten van der Weijden is de enige Olympisch kampioen die, voordat hij kampioen werd, kanker heeft gehad. Het zit in hem dat hij altijd beter wil worden. ‘Als mens willen we graag geloven dat we controle hebben op ons eigen leven en dat alles wat we doen/bereiken, het resultaat is van de keuzes die we zelf gemaakt hebben’. Ontmoet Maarten na afloop van deze am:talk bij de stand van BNP Paribas Cardif.

 
Manon Vonk

Manon Vonk

Manon is social media expert en kenner van de verzekeringsbranche. Na 12 jaar als journalist voor am: te hebben gewerkt, is zij in 2010 voor haar zelf begonnen. Sindsdien heeft Manon talloze ondernemers op weg geholpen met de zakelijke inzet van social media. Manon richt zich specifiek op ondernemers in de verzekeringsbranche, verzorgt strategiesessies bij assurantieadvieskantoren en geeft workshops op het gebied van social media.

 
Mr. B.F. (Berend) Keulen

Mr. B.F. (Berend) Keulen

Berend is lid van de Geschillencommissie en zit met regelmaat zittingen voor of, wanneer daar ruimte voor is, bemiddelingsgesprekken.

 
mr. G.A. (Ger) van de Watering

mr. G.A. (Ger) van de Watering

Ger is werkzaam bij Kifid in de functie van secretaris-jurist voor de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening. In zijn dagelijks werk onderhoudt hij contact met zowel de consument als de bank, verzekeraar of beleggingsinstelling gedurende het klachtproces. Hij gaat na wat de mogelijkheden zijn voor bemiddeling en wanneer die er niet is, bereidt hij de zitting van de Geschillencommissie voor.

 
Natasja Naron

Natasja Naron

Natasja Naron studeerde marketing, economische psychologie, financiële planning (MFP en FFP) en verzekeringskunde. Ze is directeur van Gabriël Financiële Bescherming, spreekt regelmatig op seminars en congressen en publiceert artikelen in haar vakgebied. Haar passie is om mensen te helpen met de zoektocht naar genoeg. Genoeg om van te leven, genoeg om te delen, genoeg om gelukkig te zijn.

 
Rasmus Meineke

Rasmus Meineke

Voormalig verzekeringsadviseur en sales coach in Denemarken, zag dat er vanuit de markt behoefte was aan een database waarmee verzekeringsproducten konden worden vergeleken. Als CEO van Comadso A/S geeft hij sinds 2009 leiding aan het InsurTech bedrijf, welke inspeelt op deze behoefte. Vandaag de dag is Comadso A/S uitgegroeid, tot Scandinavisch leidend InsurTech bedrijf binnen verzekeringenvergelijken. Vanuit het hoofdkantoor in Kopenhagen geeft hij leiding aan het bedrijf, dat momenteel actief is in 8 Europese landen.

 
Remy Gieling

Remy Gieling

Remy Gieling is hoofdredacteur van het toonaangevende ondernemersplatform Sprout. Sprout richt zich op innovatieve, snelgroeiende ondernemers met impact. Vanuit deze rol spreekt Remy dagelijks met vernieuwers en vakexperts. Hij weet daarom als geen ander de kansen en valkuilen van ondernemerschap en heeft een helicopterview over opkomende markten en technologieën.

 
Rene Draaisma

Rene Draaisma

Rene Draaisma, Regiodirecteur Intermediaire distributie bij de Amersfoortse verzekeringen. Ruim 20 jaar werkzaam bij a.s.r. in sales en marketing en momenteel verantwoordelijk voor de Intermediaire distributie in het provinciale kanaal.

 
Rianne Baumann

Rianne Baumann

Rianne is Vice President Global Markets Crawford & Company. Zij is - onder meer - verantwoordelijk voor de Cyber Propositie van Crawford & Company in Central Europe. In die hoedanigheid heeft zij als incident manager diverse bedrijven bijgestaan bij zowel de pre-planning (workshops) en het designen van crisis plannen, alsmede het daadwerkelijk door een cybercrisis leiden. Zij verzorgt jaarlijks diverse seminars, workshops en andere trainingen op het terrein van Cyber.

 
Rob Schotsman

Rob Schotsman

Rob Schotsman, lid MT bij NIBE-SVV, directeur UvA Academie voor Bank en Verzekeringen en hoogleraar Bank- en Verzekeringsleer Universiteit van Amsterdam.

 
Robin van Beem LinkedIn

Robin van Beem

Robin van Beem is advocaat bij Polis Advocaten. Dit kantoor is gespecialiseerd in juridische dienstverlening voor de financiële branche, en helpt adviseurs, (beurs)makelaars, serviceproviders en gevolmachtigd agenten bij het voorkomen en oplossen van problemen in hun dagelijkse bedrijfsvoering. Hij is gespecialiseerd in verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht, geeft regelmatig presentaties en schrijft artikelen, onder andere voor de Beursbengel en am:​

 
Roel Bosman

Roel Bosman

Roel Bosman is advocaat bij V&A Advocaten. Een nichekantoor dat zich uitsluitend bezig houdt met het verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht en hoofdzakelijk optreedt voor verzekeraars en hun verzekerden. In dat verband wordt geadviseerd en geprocedeerd over vragen en geschillen op deze rechtsgebieden. Roel is gespecialiseerd in het verzekerings-en aansprakelijkheidsrecht.

 
Ron van Oijen

Ron van Oijen

Ron van Oijen is bestuursvoorzitter van Vivat. Hij keerde voor deze functie in 2016 terug naar Nederland, na het opdoen van uitgebreide ervaring in Azië en andere delen van Europa. Hij startte zijn carrière bij Aegon en ING in Nederland.  Van Oijen ziet innovatie als hét middel voor succes. Vivat heeft sinds 2017 een Vivat Innovation Center (Vince).

 
Ronald Helmerhorst

Ronald Helmerhorst

Ronald helpt al meer dan 20 jaar bedrijven om beter met hun klanten te communiceren. Hij is in 2002 gestart als eerste Objectif Lune distributeur in Europa. Tegenwoordig is Ronald de General Manager bij Objectif Lune Benelux en biedt Automating Business Communications Solutions voor Supply Chain en Correspondence Management processen aan resellers en bedrijven in document intensieve branches.

 
Sebastian Mennes

Sebastian Mennes

Sebastian Mennes werd in 2009 verkozen tot één van de meest veelbelovende ondernemers van Nederland. Naar eigen zeggen was hij slecht in delegeren en een control-freak. De balans tussen werk en leven was zoek, met een burn-out als gevolg. Op zeer bevlogen wijze deelt hij de inzichten die hij opdeed in de jaren waarin hij zichzelf als mens en als ondernemer opnieuw moest uitvinden. Eerder sprak hij al voor duizenden ondernemers in de Ziggo Dome, waar hij het podium deelde met Richard Branson, Al Gore en Bear Grylls. Pak nu je kans om een sessie met Sebastian Mennes bij te wonen en schrijf je in.

 
Tom van 't Hek

Tom van 't Hek

Tom van ’t Hek is de dagvoorzitter van de am:dag en behoort bij meest populaire dagvoorzitters van Nederland. Als voormalig radiopresentator en topsporter heeft hij een brede en maatschappelijke en sportieve kennis opgebouwd. Met een flinke dosis humor en inspirerende voorbeelden weet hij zijn publiek van begin tot eind betrokken te houden. Zijn motto: ‘Als je iets wilt bereiken, moet je er ook energie insteken’

 
Tom van Dieren

Tom van Dieren

Tom van Dieren (20) heeft het merk SEA’SONS begin dit jaar op de kaart gezet. Hij startte in februari met crowdfunden om de benodigde €15.000,- op te halen die nodig was voor de productie van de zwembroeken. Binnen 13 uur was dit bedrag al opgehaald en was het idee gevalideerd. Er ging een ingewikkeld proces vooraf. Het product bestond niet, het moest dus eigenhandig ontwikkeld worden. Vervolgens moest dit product vertaald worden naar een productieproces. Dit al werd gedaan naast een voltijd studie. Inmiddels is de zwembroek al in meer dan 30 landen verkocht en wordt er flink gebouwd aan de 2.0 versie van het merk.

 
Jort Kelder

Jort Kelder

Jort Kelder is dit jaar weer dagvoorzitter op de am:dag en zal op zijn eigen kenmerkende wijze het programma leiden! Jort is journalist, presentator, mini-entrepreneur en stukjesschrijver. Hij gaat voor de derde maal de am:dag voorzitten; in 2011 was hij reeds present op dit grootste evenement in de financiële dienstverlening. Zijn boeiende performance en prikkelende stijl waren in 2016 een groot succes en gaan ook de am:dag 2017 onvergetelijk maken! De uitgebreide biografie van Jort Kelder op Wikipedia mag rekenen op zo'n vier updates per maand. En op zijn eigen website bekijkt u de best bekeken stukjes en filmpjes uit het (meer recente) oeuvre van 'Uw Presentator' - zoals hij zichzelf noemt. Leesch, kijk en huivert!

 
Jannie Benedictus LinkedIn

Jannie Benedictus

Jannie (1976) is sinds 1 maart 2017 hoofdredacteur van am:. Zij werkt sinds 2011 bij het Verzekeringsblad en (later) am:. Daarvoor was zij acht jaar lang journalist en eindredacteur aan de Universiteit Twente. Ze studeerde rechten in Amsterdam en journalistiek in Zwolle.

 
Tessa van Asselt LinkedIn

Tessa van Asselt

Tessa van Asselt werkt als keynote spreker en doceert op onder andere Universiteit Utrecht. Met een achtergrond in de sociale wetenschappen en masters in Jeugdstudies en Creative Development heeft ze zich gespecialiseerd in Millennials, digitalisering en gamification. Tessa van Asselt - zelf ook Millennial - houdt zich als sociaal-cultureel onderzoeker bezig met de veranderingen in de maatschappij en de invloed daarvan op het gedrag van mensen. Hoe reageren mensen op de crisis? Wat willen de jongeren-generaties nu echt? En wat betekent de digitale revolutie voor privacy?

 
Willem Haasnoot LinkedIn

Willem Haasnoot

Willem-H. Haasnoot (1961) werkte ca. 15 jaar bij een verzekeraar en bij het intermediair voordat hij op 8 december 1999 voor de rechtbank van 's-Gravenhage als - destijds 4e en tevens laatste - makelaar in assurantieportefeuilles werd beëdigd. Vanaf dat moment is hij als ondernemer bezig als assurantiemakelaar. Hij is als vennoot verbonden aan Haasnoot & Adriaanse (www.habv.nl). Genoemd bedrijf is fulltime bezig met taxaties van assurantieportefeuilles en –ondernemingen, de bemiddeling bij aan- en verkoop en de daarbij behorende juridisch werkzaamheden. Daarnaast was Haasnoot lang voorzitter van zowel de Haagse Assurantie Club als het landelijk bestuur van de federatie van assurantieclubs.

 
Jurjen Oosterbaan Martinius LinkedIn

Jurjen Oosterbaan Martinius

Jurjen is al 25 jaar eigenaar van Bureau DFO, gevestigd in Hoevelaken. Hij is een autoriteit op het gebied van Wft, ondernemerschap en strategische vraagstukken. Jurjen is een veelgevraagd spreker en fungeert vaak als sparringpartner. Hij is gespecialiseerd in de volgende onderwerpen: actualiteiten, Wft, strategieontwikkeling, efficiënte bedrijfsvoering en het schrijven van columns.

 

Niets missen? Neem een abonnement op am:magazine

Niets missen op het gebied van verzekeringsnieuws? Word dan abonnee van am:magazine, nu verkrijgbaar tegen speciaal kennismakingstarief (ruim 50% korting). Het blad is de maandelijkse inspiratie met achtergronden, diepgang en opinie. am:magazine verschijnt 8 keer per jaar en bevat specials over innovatie, marketing, vermogensbeheer, het intermediair & schade. Ook krijgt u toegang tot het online digitale magazine & hoge kortingen op events!

Abonneer hier >>

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.