Programma am:dag 2018

De am:dag bestaat uit 3 plenaire live-shows, am: talks, am: beurssessies en am: expertsessies.
Het aanbod is divers. U kiest wat u interessant vindt.

AM: EXPERTSESSIE
13:10 - 13:50

Van bits en bytes tot geopolitiek: wat moet u als adviseur weten over cyberrisico’s?

Aangeboden door Avéro Achmea

De afgelopen jaren hebben MKB-bedrijven veel van hun processen gedigitaliseerd. Dit brengt kansen met zich mee, maar ook risico’s. Denk aan DDoS-aanvallen, phishing e-mails en datalekken. De cyberrisico’s gaan over geld, of het wel of niet kunnen leveren van diensten aan klanten. Met als mogelijk gevolg dat het bedrijf van uw klant stil komt te liggen. Tijdens deze expertsessie gaan we samen met onze partner en cybersecurity specialist ‘Fox-It’ in op voorbeelden uit de praktijk. Wat zijn de grootste risico’s, wat brengt de toekomst en wat is uw rol als adviseur?

Erik de Jong

Erik de Jong, Chief Research Officer bij Fox -IT, is een security professional met 20 jaar ervaring op het gebied van informatiebeveiliging. In zijn huidige functie vormt Erik het onderzoek naar de trends in dreiging, incident en kwetsbaarheid. Eerder was hij verantwoordelijk voor het Fox-IT security research team: de jacht naar, en het toepassen van intelligentie. Voorafgaand daaraan runde hij FoxCERT, Fox-IT’s computer security incident response team. Eerder heeft Erik functies bekleed als incident handler en veiligheidsadviseur voor de Nederlandse National Cyber ​​Security Center. Daar was hij projectleider om de processen voor de Cyber ​​Security Assessment Nederland te bootstrappen en heeft hij meegeschreven aan de eerste editie in 2011. Zijn eerste stappen in de wereld van security vonden plaats bij McAfee, pre-2000 en pre-ILOVEYOU. Dat waren nog eens tijden.

Wopke de Jong

Wopke de Jong (productowner team diensten) is Customer Experience Marketeer bij Avéro Achmea en Centraal Beheer. Momenteel is hij verantwoordelijk voor een pilot waarin samen met intermediairs gewerkt wordt aan een product- en dienstenpallet rondom cyber in het intermediaire kanaal.

AM: EXPERTSESSIE
13:10 - 13:50

Digitalisering en de verdienmodellen van de toekomst

- Aangeboden door Aegon

In het digitale tijdperk vindt ook digitale activatie van advies plaats. Daar heeft Aegon een tool voor ontwikkeld, die zij introduceren tijdens deze sessie. Kan een digitale activatie van consumenten u helpen in de behoefte naar financieel advies? Wat is de invloed hiervan op uw verdienmodel? En welke kansen ontstaan er?

Arjen Westra

Arjen Westra is sinds 2016 onderdeel van de directie van Aegon Particulier en commercieel verantwoordelijk voor de verschillende distributiekanalen. Hij is ervan overtuigd dat technologie ervoor gaat zorgen dat klanten veel beter en sneller over de verschillende kanalen heen geholpen worden en dat de menselijke component van de adviseur daarbij steeds belangrijker wordt.

Petra Maréchal

Petra Maréchal is sinds 2017 teamlead voor propositie marketing particulier bij Aegon Nederland. Daarvoor werkte ze 7 jaar lang in verschillende rollen bij Aegon Nederland en Aegon Group. Ze startte haar carrière als strategie consultant. Strategie en innovatie zijn haar passies, goede keuzes in geldzaken makkelijker maken is haar drijfveer.

AM: EXPERTSESSIE
13:30 - 14:10

Digitaal ondertekenen van polisbladen, verzekeringsovereenkomsten en andere documenten

Kosten besparen door uw ondertekenprocessen te digitaliseren?

- Aangeboden door Evidos

Lagere premies zorgen voor druk op de marges. “Dan is het belangrijk dat het proces voor de adviseur zo gestroomlijnd en efficiënt mogelijk verloopt. De administratieve afhandeling moet zo weinig mogelijk tijd kosten.” Voor TAF reden om alle processen – zoals het invullen van een gezondheidsverklaring – volledig te digitaliseren.

Wat komt er allemaal kijken bij het digitaliseren van het ondertekenproces van polisbladen, verzekeringsovereenkomsten en andere documenten? We vertellen het aan de hand van deze case van TAF.

Zivko Lazarov

Zivko Lazarov is co-founder van Evidos. Zivko is al 20 jaar betrokken bij ontwikkelingen voor het online identificeren van personen en het rechtsgeldig digitaal onderteken van documenten. Evidos is in 2008 opgericht en staat voor Evidence in Online Services. Zeker zaken doen op internet. Organisaties willen hun processen digitaliseren en Evidos levert de oplossingen om te bewijzen wie, wat en wanneer plaats heeft gevonden. Naast Ondertekenen.nl en Signhost heeft Evidos in verschillende landen lokale ondertekenplatformen en ondersteunt Evidos nationale e-ID’s. Evidos levert aan 800 organisaties wereldwijd oplossingen voor digitaal ondertekenen en digitaal identificeren.

AM: EXPERTSESSIE
13:30 - 14:10

Blockchain en chatbots in de praktijk

Optimaliseer uw verzekeringsproces

- Aangeboden door ANVA

Ondanks alle technologische ontwikkelingen van de laatste jaren, is het verzekeringsproces vrijwel hetzelfde gebleven. Slotvragen worden per e-mail gesteld, handtekeningen worden gescand en polissen fysiek verstuurd. Justin Schlee (ANVA) en Leon van Dooren (Blueriq) laten zien hoe u vandaag nog blockchain technologie en chatbots kunt inzetten om uw klanten beter te betrekken in uw verzekeringsproces en dit vele malen efficiënter te doen. Uiteraard volledig in lijn met de eisen van de AVG.

Justin Schlee

Justin Schlee is strategisch directeur bij ANVA en stond zo’n vijftien jaar geleden aan de wieg van het CRM-pakket dat nu als onderdeel van de verschillende ANVA-proposities wordt aangeboden. Daarnaast experimenteert hij met technologische innovaties en zoekt hij naar kansen en mogelijkheden om deze vandaag de dag al concreet toe te kunnen passen. Die kennis en ervaring speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de ANVA-software, maar daarnaast inspireert hij de branche ook graag door zijn visie op een heldere en laagdrempelige manier te delen.

Leon van Dooren

Leon van Dooren is principal consultant bij Blueriq en heeft ruim 20 jaar ervaring in de financiële sector, zowel nationaal als internationaal. Opererend op het snijvlak van business en IT zet hij zich in om financials te helpen de belangen van de klant echt op de eerste plaats te zetten. Zonder daarbij hun eigen belangen uit het oog te verliezen. Onderwerpen als zelfredzaamheid, early validation, omnichannel klantbeleving behoren tot zijn expertise. Hij is een strategisch en vrije denker die in staat is die visie en ideeën over te brengen en anderen te enthousiasmeren.

AM: EXPERTSESSIE
14:00 - 14:40

Haal het beste uit de toekomst én uit uzelf!

De samenhang tussen persoonlijkheid en stress. Inzichten om efficiënter en succesvoller te werken.

- Aangeboden door Movir

Nieuwe ontwikkelingen, veranderende wet- en regelgeving, veeleisende klanten... Adviseur zijn vraagt het nodige van u. Uit onderzoek van Movir blijkt dan ook dat één op de drie financieel adviseurs last heeft van stress.

Waardoor wordt stress bij financieel adviseurs veroorzaakt? Wat heeft uw persoonlijkheid met stress te maken? En hoe gaat u de strijd met stress aan?

In deze expertsessie gaat persoonlijkheidspsycholoog Andreas Wismeijer in op deze vragen. Met de nodige humor geeft hij een confronterende, maar waardevolle les persoonlijkheidspsychologie. Hij reikt u handvatten aan die helpen om voortaan efficiënter en succesvoller te werken. Schrijf u in voor deze sessie en haal het beste uit de toekomst en uit uzelf!

Andreas Wismeijer

Andreas Wismeijer is docent aan de Universiteit van Tilburg en de Nyenrode Business Universiteit op het gebied van persoonlijkheidspsychologie. Hij maakt gebruik van inzichten uit de sociale en evolutionaire psychologie.

AM: EXPERTSESSIE
14:00 - 14:40

The future is now

- Aangeboden door Nationale-Nederlanden

In deze sessie gaat Tjerrie in op de versnelling van Artificial Intelligence en de mogelijke impact die dit heeft. Welke rol speelt data hierin en hoe kunt u verschillende vormen van data inzetten bij voorspelmodellen.

Tjerrie Smit

Tjerrie Smit is manager Advanced Analytics bij Nationale-Nederlanden. Tjerrie is een specialist op het gebied van Advanced Analytics, klantdata en data quality. Met een achtergrond in Marketing en IT vormt hij een brug tussen Business en Techniek. Als manager van de afdeling Advanced Analytics concentreert hij zich op het ontwikkelen van een 360° analytisch klantbeeld in de cloud. Met het Advanced Analytics Lab zorgt hij ervoor dat Data Science voor alle business units van Nationale-Nederlanden beschikbaar is.

AM: EXPERTSESSIE
14:20 - 15:00

Duurzame Inzetbaarheid: van subjectief naar keihard bewijs!

Voorspelbare verzuimlasten door machine learning op specifieke verzuimgegevens

- Aangeboden door elipsLife

The future is bright! Ook in de wereld van verzuim en duurzame inzetbaarheid neemt het gebruik van big-data en machine learning toe. Slimme voorspelmodellen halen ‘duurzame inzetbaarheid’ voor altijd uit de subjectieve hoek. Tijdig onderkennen waar u moet investeren of waar teugels juist losser moeten.

Verzekeraar elipsLife werkt samen met innovatieve partijen die bijdragen aan voorspelbare en optimale verzuimlasten in de breedste zin. Human Capital Alert en TripleA slaan de brug tussen de actuaris, arbeidsdeskundige en machine-learning.

Deze inspiratiesessie zal uw visie op duurzame inzetbaarheid verdiepen en verbreden. Zorg dat u erbij bent en bouw mee aan toekomstige toepassingen.

James van der Spek

James van der Spek, non-conformistisch, vernieuwend, logisch en creatief. Een ondernemer met een sterke hang naar vooruitgang en efficiency. Big data, blockchain en machine learning zijn voor hem bekend terrein. James geeft leiding aan Human Capital Scan en Human Capital Alert. Beide bedrijven opereren al ruim 15 jaar binnen de Sociale Zekerheid. Tevens is hij mede-oprichter van HODL, een initiatief om blockchain integratie eenvoudiger en toegankelijker te maken.

AM: EXPERTSESSIE
14:20 - 15:00

Een cyberpolis? Niet nodig.

- Aangeboden door Chubb

... en andere tegenwerpingen in een adviesgesprek. Kim Martins Neto en Lars Springeling gaan in op de misvattingen die bestaan over cyberverzekeringen, de redenen waarom mensen besluiten geen cyberverzekering af te sluiten en hoe u daar mee om kunt gaan. Vervolgens laten ze zien hoe u uw klanten kunt helpen bij het inventariseren en mitigeren van hun (potentiële) risico´s, gaan ze in op de dekking van de cyberverzekering en bespreken ze concrete schadevoorbeelden. Een praktische sessie vol handvatten waar u meteen mee aan de slag kunt.

Kim Martins Neto

Kim Martins Neto is Underwriter Cyber bij Chubb. Daarvoor heeft zij gewerkt als Claims Adjuster Financial Lines bij Chubb. Ze begon haar carrière aan de makelaarskant. Haar streven is om ervoor te zorgen dat ondernemers zich meer bewust worden van de mogelijke cyberrisico’s, onder andere door het schetsen van concrete voorbeelden die meer inzicht geven in de risico’s.

Lars Springeling

Lars Springeling is Senior Underwriter Cyber bij Chubb. Hij houdt zich dagelijks bezig met het vinden van passende en duurzame cyber verzekeringsoplossingen voor organisaties, van kleine opstartende bedrijven tot grote multinationals. Lars heeft daarnaast ervaring met AVB-, beroepsaansprakelijkheid- en product recall-oplossingen.

AM: EXPERTSESSIE
14:50 - 15:30

De vele mogelijkheden van Nanotechnologie

- Aangeboden door Reaal en Zwitserleven

Nanotechnologie dringt steeds verder door tot onze samenleving. Wist u dat de toepassing ervan zelfs directe gevolgen heeft voor de (on-)verzekerbaarheid van bepaalde risico’s? Maar wat houdt deze nieuwe technologie in en hoe wordt het toegepast? En wat voor invloed heeft het op ons dagelijks leven en op het verzekeringsvak? U zult verbaasd zijn over de vele mogelijkheden van Nanotechnologie, nu en in de toekomst. De toepassing van Nanotechnologie heeft direct impact op uw dagelijkse adviespraktijk en kan een belangrijke rol spelen als het gaat om preventie.

Luca Bouwmeester

Luca Bouwmeester is promovendus aan de Universiteit Twente.

AM: EXPERTSESSIE
14:50 - 15:30

Living As A Service: een toekomstbeeld voor wonen

- Aangeboden door Florius

In deze sessie staat de ommekeer van eigendom naar gebruik centraal. We willen als Florius een toekomstbeeld schetsen voor wonen, breder dan het hypotheekproduct. Van het bezit van een woning naar alleen het gebruik ervan. Om dat mogelijk te maken moeten oude gewoontes plaatsmaken voor nieuwe. Staan consumenten daar al open voor? Willen consumenten leven in een wereld zonder bezit? En er wordt stilgestaan bij wat dit betekent op uw adviespraktijk en uw rol als adviseur.

Patrick Wijsman

Patrick Wijsman is Product Owner bij Florius. Na zijn studie Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit werkt hij nu al meer dan 10 jaar op hypothekengebied bij zowel ABN AMRO als Florius. Deze kennis zet hij nu in voor diverse digitaliseringstrajecten en nieuwe proposities bij Florius, zowel voor adviseurs als voor klanten. Zo realiseerde hij onder meer een propositie voor duurzaamheid, de nabestaandendesk en organiseerde hij de eerste Hackathon voor Florius in 2017. Zijn ambitie is om nog veel meer innovatieve producten te ontwikkelen. Hij doet dit vol enthousiasme met de drive om samen met en voor klanten en adviseurs de meeste waarde toe te voegen en elkaar te ondersteunen in deze snel veranderende wereld.

Paul Staps

Paul Staps is Manager Intermediaire verkoop bij Florius. Met zijn team van relatiemanagers is hij verantwoordelijk voor de dagelijkse contacten met de ruim 3000 samenwerkende intermediairs in heel Nederland. In deze contacten houden de relatiemanagers de adviseurs op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom dienstverlening, producten en digitalisering. “Samenwerking met respect voor elkaars kracht en positie naar klanten. Dat is ons uitgangspunt in de samenwerking met onze intermediairs. Om dat te bereiken ondersteunen wij het intermediair op de momenten dat het er toe doet. Zodat deze naar zijn klanten, nu en in de toekomst, persoonlijk en relevant kan zijn en blijven. En zo samen loyale en tevreden klanten krijgen, zowel nieuwe als bestaande. “

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.